Home > Gehoorbescherming

Lawaai doofheid

We staan allemaal voortdurend bloot aan geluid in onze omgeving. Op het moment dat het geluidsniveau de grens van toelaatbaar overschrijdt, 80 dB (A) gedurende 15 minuten, dan hebben onze oren kans beschadiging op te lopen. Het is daarom verstandig om uw gehoor te beschermen. Dat is mogelijk d.m.v. Otoplastieken.

Wat zijn Otoplastieken?

Otoplastieken zijn oordoppen op maat. Doordat otoplastieken per persoon worden aangemeten, is er sprake van een op maat gemaakt product. Op deze manier sluiten de oordoppen perfect aan en zitten ze dan ook erg comfortabel. De precieze pasvorm, gemaakt op uw oor, zal bovendien bijdragen aan een perfecte demping. Dit komt doordat er in de otoplastieken een filter zit en dit filter zorgt er precies voor dat de vervelende geluiden worden gefilterd. Er bestaan meerdere soorten filters, zodat er voor elke situatie een gepast filter in de op maat gemaakte oordop gezet
kan worden. Otoplastieken worden gemaakt van zacht en flexibel materiaal. Dit verhoogt het draagcomfort.
Doordat de oordoppen exact op maat worden gemaakt, vallen de oordoppen precies goed weg in uw oor en op deze manier zullen ze niet opvallen. Otoplastieken gaan vele jaren mee en zijn een goede investering voor je oren!

Voor elke situatie

Ben u op zoek naar een goede gehoorbeschermer omdat u bijvoorbeeld veel motor rijdt en last hebt van de windruis of juist omdat u heel veel last hebt van geluidsoverlast tijdens het slapen, dan zijn op maat gemaakte oordoppen precies wat u zoekt. Er zijn natuurlijk nog veel meersituaties waarbij otoplastieken een uitkomst kunnen bieden bijvoorbeeld bij het uitgaan naar een dansfeest of discotheek of tijdens het jagen op een prooi.