Hoe BrainHearing verschil maakt voor kinderen

Om mondelinge taalvaardigheid te kunnen ontwikkelen, heeft uw kind toegang nodig tot zo een volledig mogelijk spectrum van spraakgeluiden en tot zo helder mogelijke, akoestische signalen.
Home > Hoe BrainHearing verschil maakt voor kinderen

Om mondelinge taalvaardigheid te kunnen ontwikkelen, heeft uw kind toegang nodig tot zo een volledig mogelijk spectrum van spraakgeluiden en tot zo helder mogelijke, akoestische signalen. Oticons krachtige BrainHearing technologieën ondersteunen de ontwikkeling van een groot aantal cognitieve vaardigheden voor kinderen met gehoorverlies. De BrainHearing technologie van Oticon staat garant voor een consistente geluidsverwerking die past bij de behoeften van uw kind in de verschillende ontwikkelingsfasen. Aangezien de communicatieve vaardigheden van uw kind geleidelijk verbeteren, kunnen de verbeteringen positief effect hebben op andere vlakken van hun leven, inclusief schoolprestaties, sociale relaties en gevoel van eigenwaarde.

Hoe BrainHearing uw manier van horen verandert 

Wanneer uw oor geluid opvangt en naar uw hersenen stuurt, moeten de hersenen vier fundamentele functies vervullen om het geluid te kunnen begrijpen. BrainHearing is ontworpen om de hersenen te ondersteunen bij de uitvoering van deze activiteiten:

  1. oriënteren wat de positie van geluiden is, met behulp van beide oren
  2. onderscheiden van de geluidsbronnen
  3. focussen op wat belangrijk is
  4. herkennen wat elk geluid is en er betekenis aan geven

Dit gebeurt allemaal tegelijkertijd in de hersenen. BrainHearing technologie helpt de hersenen de betekenis van de geluiden te begrijpen, terwijl de context rondom u behouden blijft. BrainHearing wordt ondersteund door een aantal functies waaronder: Spatial Sound, Speech Guard, Free Focus en YouMatic.

OpenSound Navigator biedt de hersenen betere omstandigheden om in te presteren

Traditionele hoortoesteltechnologie slaagt er niet in om te gaan met complexe luisteromgevingen met meerdere sprekers. Wanneer geluidsbronnen divers, dynamisch en onvoorspelbaar zijn, sluit deze technologie alle geluiden af behalve spraak die van voren komt. Dit heeft tot gevolg dat de hersenen niet de informatie krijgen die ze nodig hebben om toegang te krijgen tot het geluidslandschap, waardoor ze onmogelijk natuurlijk kunnen focussen of de aandacht verleggen. De unieke OpenSound Navigator is snel en precies genoeg om de hersenen te ondersteunen bij hoe ze betekenis geven aan geluid en kan omgaan met meerdere sprekers tegelijkertijd, zelfs in de meest complexe luisteromgevingen. Door uw hersenen betere omstandigheden te bieden om in te presteren, verbetert OpenSound Navigator de luisterervaring, vermindert het de luisterinspanning en verbetert het verstaan van spraak en uw vermogen om actief deel te nemen aan gesprekken met meerdere sprekers.