Brainhearing

Een beter gehoor start bij uw hersenen. Uw hersenen zijn het belangrijkste onderdeel van uw hooroplossing. Wat als er een manier was om beter en met minder moeite te horen?
Home > Brainhearing

Een beter gehoor start bij uw hersenen

Uw hersenen zijn het belangrijkste onderdeel van uw hooroplossing

Wat als er een manier was om beter en met minder moeite te horen?

Heeft u wel eens gedacht: “Mijn gehoor is ok, als ik me maar hard genoeg concentreer”? Of “De hoortoestellen die ik nu draag doen het goed, ik word gewoon snel moe als ik ze gebruik”? Als uw hersenen niet de juiste geluiden ontvangen om mee te werken, vergt betekenis creëren zeer veel inspanning. Brain Hearing geeft de hersenen toegang tot het volledige geluidsbeeld zodat ze zich op de meest relevante geluidsbronnen kunnen concentreren. Bij Brain Hearing draait het niet alleen om technologie of productkenmerken. Het draait om het fundamentele begrip van de werking van ons gehoor- en hoe uw brein geluid begrijpelijk maakt.

Horen is denken

We horen met onze hersenen, niet met onze oren. Horen, en in het bijzonder het verstaan van spraak, is een cognitief en geen mechanisch proces. De oren vangen geluiden op die in de hersenen worden verwerkt zodat u de betekenis ervan begrijpt. Wanneer er geluiden ontbreken, proberen de hersenen de lacunes op te vullen-een moeilijk en uitputtend proces. Goed horen draait niet alleen om voldoende harde geluiden maken. Het draait om uw hersenen helpen om de opgevangen geluiden te verstaan. Daarom zijn we van een oorgerichte naar een hersengerichte aanpak overgeschakeld.

De strijd tegen dementie

Op middelbare leeftijd is gehoorverlies een risicofactor voor het ontwikkelen van dementie waaraan u iets kunt doen. Meer dan een derde van de gevallen van dementie kunnen mogelijk zelfs worden voorkomen of vertraagd*. Het risico op het ontwikkelen van dementie wordt gedeeltelijk beïnvloed door leefstijlfactoren die het risico verlagen of verhogen. Roken, depressie en fysieke inactiviteit zijn allemaal potentieel aanpasbare risicofactoren. Onbehandeld gehoorverlies is echter de belangrijkste aanpasbare risicofactor voor dementie. De aanzienlijke rol van het gehoor op het gebied van de mentale gezondheid is een van de redenen dat onze Brain Hearing benadering zo belangrijk is *Livingston et al, 2017

Dit kan Brain Hearing voor u doen

Brain Hearing geeft betekenis aan de geluiden in uw leven. Brain Hearing wil uw hersenen
ondersteunen door de omstandigheden te creëren die ze nodig hebben om het geluid begrijpelijk te maken – in plaats van ze te overbelasten door het volume op te drijven. Hierdoor worden uw hersenen minder belast (de cognitieve belasting) en wordt u minder moe. Deze technologie zorgt bovendien voor een natuurlijker en aangenamer geluidslandschap en doet dus veel meer dan de geluidsbron versterken.